Tarda Jove,  la consulta de salut sexual pels adolescents

L’adolescència és una etapa de la  vida plena de canvis: físics, emocionals, psicològics, socials i també sexuals. És important que en aquesta etapa de canvis els adolescents tinguin una informació i suport necessari per viure-la de la millor manera possible.

L’educació sexual ha de començar dins de la mateixa família i des de ben petits, sempre a mida del que poden entendre en cada moment i segons les seves preguntes i inquietuds.

L’educació sexual a l’adolescència és important perquè sàpiguen que una sexualitat responsable consisteix a conèixer les opcions que tenen i prenguin decisions que respectin la seva pròpia persona i la dels altres. Una conducta sexual precoç i desprotegida pot tenir com a conseqüència una mala experiència, embaràs no desitjat, malalties de transmissió sexual…. Tot això es pot evitar amb una correcta educació sexual.

En aquesta etapa l’educació sexual consisteix a informar els adolescents sobre les relacions sexuals, contracepció, prevenció de malalties de transmissió sexual, del plaer, la sensibilitat, les emocions …. i tot allò que engloba la dimensió de la sexualitat. També és important contribuir a fer que es coneguin, s’estimin, es cuidin i sàpiguen dir que no a tot allò que no volen, que coneguin els seus drets sexuals i els facin valdre. Tot això farà que visquin la sexualitat com el que és: una font d’enriquiment per a un mateix i per l’altre.

Dins del Programa de l’Assistència a la Salut Sexual i Reproductiva, ASSIR, les llevadores col·laborem amb els Equips d’Atenció Primària i els centres educatius en l’organització i desenvolupament de les intervencions del Programa de Salut i Escola, específicament en els tallers de salut afectiva i sexual que es realitzen als centres docents i als Centres d’Atenció Primària, així com atenció individualitzada i de grup als adolescents, mitjançant la consulta de la Tarda Jove. Podeu demanar informació dels dies i horaris de la Tarda Jove als vostres Centres de Salut de referència.

 

Loli Becerra

Llevadora ABS Lloret-Tossa

Mº Angels Añaños

Cap d’Àrea de Llevadores

PASSIR Selva Marítima-Alt Maresme

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s