12 de maig, Dia Internacional de la Infermera i el rol de la infermera pediàtrica

Cada 12 de maig a tot el món es commemora el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 – Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna. Florence va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures infermeres en la salut de les persones.

A la Corporació de Salut del Maresme i la Selva  hi treballen uns 500 infermers i infermeres, d’aquests una trentena es dediquen a la cura dels infants en els diferents àmbits d’atenció sanitària com són la primària, l’hospitalària i l’especialitzada. Des del naixement i fins a l’adolescència.

En l’àmbit neonatal la infermera té cura del nadó des de les primeres hores de vida fins a l’alta hospitalària,  on ofereix educació sanitària a les famílies sobre la cura del nadó. En l’infant ingressat, la infermera porta a terme cures integrals, aplicant els tractaments, tècniques i procediments necessaris per aconseguir el restabliment de la salut del nen. Tenen cura dels infants, adolescents i també de les seves famílies. Quan el nen abandona l’hospital, la infermera dona consells sobre les cures necessàries que cal seguir al domicili.

La infermera especialista en Pediatria d’atenció primària fa l’acollida i el seguiment de l’infant durant tota l’edat pediàtrica, assegura un bon control sobre el creixement, desenvolupament i hàbits de vida saludables,  assessora els pares en la cura dels infants en relació a l’alimentació , l’estimulació, l’activitat física, les vacunes o la prevenció d’accidents.

I en el àmbit de l’atenció comunitària, tant als centres de salut  com a l’escola o als instituts,  la infermera fomenta conductes responsables de salut, associades a la prevenció de trastorns alimentaris, consum de drogues, salut afectiva i sexual o conflictes i violència.

 

Sra. Joana Blazquez Martinez

Directora d’Infermeria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s