Sabies que un 70% dels infants patirà alguna otitis abans dels 4 anys?

L’otitis mitjana aguda és una infecció de l’oïda causada per bactèries o virus que produeixen un cúmul de moc i pus que inflama i pressiona el timpà. Aquesta inflamació i pressió sobre el timpà és la causa del mal d’orella i la febre que ocasiona l’otitis. Les otitis mitjanes són molt freqüents en la població infantil,  fins a un 70% dels nens en patirà alguna vegada abans dels 4 anys.

El dolor és el símptoma més comú en les otitis mitjanes, en els  lactants es manifesta com irritabilitat i sovint rebuig de l’aliment. En ocasions també s’acompanya de febre. Si la pressió produïda per la infecció en l’interior de l’oïda és molt alta, es produeix la ruptura del timpà i començar a rajar líquid per l’orella. Tot i que aquesta és una circumstància aparatosa, que sol produir alarma en els pares, la secreció de l’orella en una otitis mitjana no significa un pitjor pronòstic, de fet el timpà s’acostuma a tancar sol en uns dies.

En molts casos serà suficient el tractament dels símptomes, però en determinades condicions a més a més pot precisar un antibiòtic.

L’infant que pateix otitis repetides o resta amb moc o secrecions de manera persistent a l’oïda pot arribar a presentar problemes d’audició i serà convenient una visita a l’especialista que valorarà la necessitat de fer alguna intervenció per resoldre el problema.

A banda de les otitis mitjanes, existeixen les otitis externes, que són molt més freqüents a l’estiu per efecte de la immersió en agua, però d’això ja en  parlarem quan arribi el bon temps.

En qualsevol cas, no dubteu consultar al vostre equip d’atenció primària  sobre qualsevol qüestió relacionada amb aquest temps.

Dr.Josep Anton Lopez

Servei de Pediatria.

ABS Calella

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s