El Dia Internacional de la tolerància zero contra la Mutilació Genital Femenina

El Dia Internacional de la tolerància zero contra la Mutilació Genital Femenina, 6 de febrer,  és una proposta de Nacions Unides per a lluitar contra aquesta violació dels drets humans de les dones i nenes. Com informa l’Organització Mundial de la Salut en la seva pàgina web (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs241/es/), la mutilació genital femenina comprèn tots els procediments que, de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins.

Més de 200 milions de dones i nenes vives actualment han estat objecte de la mutilació genital femenina en els 30 països de l’Àfrica, Orient Mitjà i Àsia on es concentra aquesta pràctica. En la majoria dels casos es practica en la infància, en algun moment entre la lactància i els 15 anys.

Aquests procediments lluny d’aportar cap benefici per la salut, tenen greus conseqüències a curt i a llarg termini. Poden produir hemorràgies greus i problemes urinaris, i més tard poden causar quists, infeccions, complicacions del part i augment del risc de mort del nadó.

La Generalitat promou una actuació preventiva de la Mutilació Genital Femenina des d’un enfocament de gènere, basat en els drets humans amb coordinació amb els països d’origen. Per a això, s’utilitza un protocol vigent des de 2002 amb la intervenció dels departaments de Treball i Afers Socials, Ensenyament, Salut, Interior, Presidència i Governació.

Trobeu més informació en l’article de la Dra. Morató,  “La Mutilació Genital Femenina a Catalunya” en el nostre blog Cuidant Infants (https://csmspediatria.wordpress.com/2017/03/08/la-mutilacio-genital-femenina-a-catalunya/)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s