Arriba de nou el fred! Protegiu-los del fred!

No oblideu de posar-los el barret, els guants i la bufanda quan els infants surtin de casa.

Fa molt de fred. Aquests dies els meteoròlegs ens anuncien uns dies de força fred, és normal en aquests mesos d’hivern. És necessari prendre algunes mesures per a protegir els infants del fred.

  1. Estar sotmesos a baixes temperatures pot afectar l’organisme dels infants. A casa nostra on tenim un clima suau, fora d’algunes onades de fred intens els infants poden jugar fora de casa durant pràcticament tot l’hivern. Els dies de molt fred, eviteu o limiteu el temps que els infants passen fora.
  2. Quan sortiu de casa, durant els mesos freds, és millor fer servir diverses capes de roba diferents, en comptes d’una única capa de roba grossa. Les capes ajuden a mantenir la calor dins. A les capes interiors poseu millor roba de llana o polipropilè que de cotó. No oblideu el barret, els guants i la bufanda quan surtin fora de casa; en els infants és molt important evitar la pèrdua de calor pel cap i el coll.
  3. Les mans, la cara i el coll són les parts del cos més exposades a les inclemències del temps. La pell es resseca amb major facilitat i s’ha d’hidratar força. Feu servir cremes altament nutrients i amb un factor de protecció solar 15 en totes les parts exposades al fred i apliqueu-les almenys una vegada al dia, abans de sortir de casa. Els llavis els podeu notar també ressecs o massa humits, en els més petits per la baba, això produeix una irritació addicional, utilitzeu protectors labials hidratants
  4. Quan arribeu del carrer a casa o a un lloc calent, traieu els abrics i capes extra, ja que la transpiració, suar, és la forma en què el nostre cos es refreda. Si els seus infants suen, a poc a poc perdran calor i tindran més fred. Si estan suant, tregui’ls una capa. Els nadons no necessiten molt més abric que nosaltres, tingueu en compte no sobre abrigar als més petits.
  5. Els infants han de seguir una dieta variada també durant l’hivern, aquesta ha de tenir especialment aliments rics en vitamina C i zinc per enfortir el sistema immunològic com a fruites, principalment cítriques, peix blau, proteïnes animals, cereals integrals, llegums i, per picar, nous.
  6. Si la pell de l’infant s’està posant molt vermella, és el moment de tornar cap a casa. També torneu cap a casa tan aviat com els infants comencen a tremolar o si es mullen.
  7. La hipotèrmia és la pèrdua de temperatura del cos. Amb la hipotèrmia la temperatura corporal baixa dels 37 ºC habituals a menys de 35 °C. La hipotèrmia provoca en els infants tremolors, falta d’energia, dificultat per parlar… Recordeu, que no ha de fer massa fred per patir una hipotèrmia, especialment si els infants es mullen.
  8. Si sospiteu hipotèrmia, torneu a casa o busqueu un lloc calent immediatament; poseu-los roba eixuta i calenta, especialment si estan mullats, abrigueu-los amb mantes calentes, cobriu bé el cap i el coll i doneu-los alguna beguda calenta, com llet o cacau, perquè tan important és escalfar per fora com ho és escalfar l’interior del cos.

 

Dr. F.Codina Garcia

DUI Marta Azuara Azuara

ABS Malgrat-Palafolls

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s