Pastís de carabassa o Pumpkin Pie

Arriba la tardor i és temps de carabasses. Us proposem una recepta dolça des del blog “De rechupete”  per compartir aquests dies: pastís de carabassa, el típic pastís que es menja el dia d’Acció de Gràcies als EUA.

Ingredients

  • 600 g de carabassa crua o 300 g de carabassa cuita
  • 1 got d’aigua
  • 1 base de massa trencada o pasta brisa rodona
  • 100 g de sucre
  • 100 ml de nata líquida (per muntar, 35,1% MG)
  • 200 ml de llet sencera
  • 3 ous
  • ratlladura de 2 taronges
  • 1 cullerada de farina
  • 50 g de mantega
  • Un polsim de sal
  • Les espècies: 1 cullereta de postres de canyella mòlta, ½ cullereta gingebre mòlt i ¼ cullereta de nou moscada mòlta
  • Sucre glaç, per decorar si us ve de gust

 

Com preparar-lo

Preescalfeu  el forn a 200 ºC. Estireu la massa trencada, folreu el motlle, millor si és emmotllable Cobriu la base amb paper de fornejar i poseu damunt uns llegums crus (per evitar que es formin bombolles sota la massa). Fornegeu  la base fins que es torri, aproximadament 10-15 minuts a 180 ºC.

 

Un truc: si voleu que la base quedi cruixent retireu  el paper i els llegums i deixeu altres 5 minuts més en el forn sobre la safata greixada, perquè no s’enganxi, amb una mica de mantega. Retireu del forn i deixeu refredar abans d’emplenar.

 

Per fer el farcit:

 

Peleu la carabassa i retireu llavors i brins, talleu-la en trossos petits, poseu-la en una cassola amb una mica d’aigua (un got és suficient), solament perquè no es pegui, tapeu i coeu a foc mitjà-baix durant 10-15 minuts fins que quedi tova. Una vegada cuita, el seu pes serà la meitat que crua uns 300 g. També és possible, comprar la carabassa cuita en pots.

Escorreu l’aigua sobrant, piqueu amb una forquilla com si fossin patates cuites i afegiu la farina removent constantment fins que s’integri amb el puré de carabassa. Barregeu la llet sencera i la nata amb el puré i poseu-lo al foc a mitja temperatura.
Ja en el foc, tireu el sucre i la mantega removent molt bé. Després afegir la ratlladura de la pell de les taronges i les espècies directament a la crema de carabassa mantingueu en el foc fins que estiguin tots els ingredients ben integrats amb la crema.

Lleveu-la del foc i quan la massa estigui a temperatura ambient, tireu els ous i bateu amb la batedora fins a aconseguir una crema homogènia.

És el moment de posar la crema sobre la massa trencada feta prèviament ja freda.

Torneu a posar el pastís al forn a 180 ºC durant 30-35 minuts o fins que qualli. Quan el pastís faci  20 minuts que és al forn, tapeu-la amb paper d’alumini per evitar que la superfície es cremi.
Retireu del forn i deixeu-lo refredar durant unes hores, abans de  desemmotllar-lo.

Un consell, mengeu-lo fred i, si és possible, un dia després de fer-lo.

Si voleu decorar el pastís, podeu fer-ho amb sucre glaç o cacau.
Bon profit!

 

Valor nutricional

Valor Nutricional per ració:

  • Energia: 316 Cal
  • Hidrats de carboni: 40,9 g
  • Proteïnes: 7 g
  • Greixos: 14,4 g

Marta Azuara

DUI Pediatria

ABS Malgrat -Palafolls

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s