La mestra ha dit que al meu fill el valorarà l’EAP. Què és l’EAP?

Els EAP són equips d’assessorament i orientació psicopedagògic que donen suport al professorat i als centres educatius. Aquests equips donen resposta a la diversitat de l’alumnat, orientant i ajudant tant als alumnes com als professors i famílies  dels alumnes que presenten necessitats educatives especials.

Els EAP formen part dels serveis educatius de zona (SEZ) conjuntament amb els centres de recursos pedagògics (CRP) i els equips d’assessorament en llengua, interculturalitat i cohesió social (ELIC).

A qui va dirigit?

Els destinataris són els centres educatius, els equips directius, el professorat i altres professionals implicats en l’atenció a l’alumnat amb dificultats o amb necessitats educatives especials, l’alumnat i les seves famílies.

Que fa l’EAP? Quins són els seus objectius?

  • Identifica i avalua les necessitats educatives especials de l’alumnat per fer una proposta d’escolarització, en col·laboració amb els serveis educatius específics quan s’escaigui.
  • Assessora el professorat i les famílies en la resposta educativa a l’alumnat amb necessitats educatives especials, en col·laboració amb els professors/es especialitzats i els serveis educatius específics.
  • Assessora els equips de professors/es, l’alumnat i les famílies sobre aspectes d’orientació personal, educativa i professional.
  • Dona suport els centres educatius en la millora de l’atenció a la diversitat i la inclusió.
  • Col·labora conjuntament amb els altres equips del servei educatiu de zona i els específics per tal de promoure activitats d’intercanvi i de formació del professorat.
  • Col·labora amb els serveis socials i sanitaris de l’àmbit territorial d’actuació, per tal d’oferir una atenció coordinada als alumnes i famílies que ho necessitin.

Com es pot accedir aquest servei?

L’accés al servei s’inicia a partir de demandes dels centres educatius, a partir del procés d’escolarització de l’alumnat amb necessitats educatives especials o en la coordinació amb altres serveis de la zona.

En principi no es tracta d’un servei d’atenció directa a les demandes de les famílies, però s’atenen les seves consultes per a proporcionar-los orientacions o informar-los sobre serveis o recursos de la zona que poden necessitar.

Xarxa d’EAP i professionals

Els professionals de l’EAP són:

  • Docents d’ensenyament secundari amb l’especialitat de psicologia i pedagogia
  • Treballadors/es socials
  • Actualment també hi ha assignats fisioterapeutes

 

En aquests moments hi ha 79 EAP que cobreixen l’atenció a tot Catalunya.

Cada professional atén diversos centres educatius, generalment es desplaça als centres amb els quals té un Pla d’actuació amb una periodicitat aproximada setmanal.

 

Més informació. Departament d’Ensenyament:

Àngels Llavina Carles

EAP B-24 Alt Maresme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s