Una mica de cuina internacional. Rotllos de primavera amb verdures i hortalisses.

Us proposem una recepta fàcil de rotllos de primavera per cuinar amb els nens. Una deliciosa recepta molt completa amb aliments de tots els grups, podeu utilitzar aquests ingredients o canviar-los per altres que us vinguin més de gust. És una recepta que ens descobreix menjars i sabors d’altres llocs del món.

Ingredients:

  • 8 fulles d’arròs
  • 4 rodanxes de pernil cuit (uns 200 g) o pit de pollastre
  • 50 g de fideus xinesos
  • 1 pastanaga
  • 1 pot petit de brots de soia
  • 4 fulles grans d’amanida
  • 3 cullerades soperes de salsa de soia (opcional)

 

Podreu trobar les fulles d’arròs i la salsa de soia en la secció de productes asiàtics del teu supermercat.

Com preparar-los?

  • Poseu els fideus xinesos en aigua calenta i deixeu-los bullir durant 2 minuts. Després esbandiu-los amb aigua freda perquè no s’engantxin. Escorreu i talleu-los a trossets amb unes tisores.
  • Renteu l’amanida, la pastanaga i les altres verdures que heu d’utilitzar; després peleu i ratlleu la pastanaga, talleu en tires l’amanida i esbandiu els brots de soia.
  • Talleu el pernil cuit o el pit de pollastre ja cuinat en tiretes .
  • Podeu amanir les verdures i/o tiretes de pernil en un plat. Podeu assaonar amb la salsa de soia o amb una mica de sal i oli.
  • Trèieu amb delicadesa una fulla d’arròs del paquet. Mulleu-la alguns segons en aigua temperada perquè es quedi més flexible i deixeu-la sobre un drap humit.
  • Ara arriba el més important, fer el rotllo, els nens poden participar en aquest procés. Deixeu tots els ingredients al vostre costat. Poseu tires d’amanida, fideus xinesos, tiretes de pernil cuit, brots de soia i pastanaga ratllada, o qualsevol altre aliment que heu triat.
  • Enrotlla la fulla estrenyent bé. Quan vagis per la meitat, remeteu les vores i segui enrotllant.
  • Per tancar el rotllo, estreny bé sobre la fulla d’arròs però amb molta cura per no trencar-la.
  • Repetiu el procés per cada rotllo.
  • Emboliqueu-los amb film transparent i guardeu-los en la nevera fins a l’hora de menjar-los.

Podeu servir-los freds o una mica calents. Els podeu menjar sols o acompanyats de salsa de soia. Heu de tenir cura amb aquesta salsa si els nens són molt petits, porta molta sal.

Que aprofiti!

M.Azuara

DUI Pediatria.

ABS Malgrat-Palafolls

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s