Receptes de torrons  i polvorons per fer a casa si hi ha persones amb al·lèrgies a l’ou, la llet o els fruits secs.

Aquestes receptes de http://recetasalergicossintrazas.blogspot.com.es/ us poden ajudar a tenir un Nadal molt dolç

 

Torró de xocolata

Ingredients

turron

 

  • 500 g de xocolata pura de postres
  • 100 g de llard de porc
  • 100 g de Krispies o 100 g d’avellanes torrades o 100 g d’ametlles torrades (100 g de fruita seca torrada per cada tauleta)

 

Com fer-ho

Trossegeu la xocolata amb un ganivet, tot el que pugueu.  Si tens un robot de cuina que trituri, posa-ho en ell uns segons.

Poseu la xocolata en un cassó i afegeix el llard, ho teniu al foc com uns 5 minuts sense deixar de remoure.

Quan ja estigui ben fos la xocolata, poseu aquesta barreja en un bol que tingui l’arròs inflat.

Prepareu 2 motlles, els d’alumini us serveixen (de la grandària de la pastilla de torró) i folra’ls amb film, deixeu el film per fora, per després tapar la tauleta.

Poseu la barreja amb l’arròs inflat en els motlles. Tapeu amb el film i estrenyeu bé. Poseu pes al damunt (un paquet de cigrons, d’arròs…) durant un parell de dies, i ja està.

Si a casa no hi ha persones amb al·lèrgia als fruits secs podeu barrejar una fruita seca, trosseja’ls una mica abans de barrejar-ho amb la xocolata.

 

Polvorons

Ingredients

  • 300 g de farina de blat
  • 150 g de llard vegetal 125 g de sucre blanc
  • ¼ de culleradeta rasa de canyella en pols
  • Sucre glass per adornar

Preparació

Tamiseu la farina i la canyella en el bol, afegiu el llard, el sucre i bateu el més ràpid possible amb les mans fins a obtenir una massa homogènia  molt suau.

Feu una bola, emboliqueu-la  film transparent i fiqueu la bola a la nevera durant ½ hora aproximadament. Preescalfeu  el forn a 200 º C.

Prepareu la superfície on treballareu, esquitxant lleugerament aigua, i escampeu una mica de farina.

Traieu la massa de la nevera i estireu-la amb el corró fins a  aconseguir un gruix d’1 centímetre, més o menys.  Feu les formes amb el motlle i poseu els polvorons a la safata. Us poden ajudar els nens, serà molt divertit.

Col·loqueu sobre la safata del forn el paper vegetal i els polvorons. Poseu-los al forn  durant uns 8 minuts.

Deixeu temperar, retireu amb l’espàtula amb cura perquè no es trenquin, i col·loqueu- els sobre la reixeta.

Empolvoreu sobre els polvorons una mica de sucre glass.

Torró de coco amb llimona i mandarina

Ingredients:

  • 150 g de coco ratllat
  • 125 g de sucre
  • 30 g de xarop de blat de moro
  • 1/4 de got d’aigua
  • 4 cullerades de nata de soja per cuinar
  • 1 sobre de sucre avanillat (8 g)
  • 1 cullereta de ratlladura de llimona
  • 1 cullereta de ratlladura de mandarina
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • 1 culleradeta de suc de mandarina

 

Preparació

Abans de res,  folreu un motlle rectangular petit amb paper per fornejar, cuidant doblegar-ho bé  perquè cobreixi també les parets del motlle.

Poseu en una cassola l’aigua amb el sucre, el sucre avanillat i el xarop de blat de moro, a foc fort, removent-ho fins que bulli.

Baixeu el foc a mitjà-baix i incorporeu les ratlladures i sucs de llimona i mandarina, i després el coco, a poc a poc i removent lentament perquè es vagi barrejant amb la resta d’ingredients. Poseu- ho a foc lent i agregeu la nata de soja. Barregeu-ho tot bé i coure-ho 5-6 minuts, fins que la massa estigui ben densa i lleugerament compactada. Estarà una mica enganxifosa, però s’anirà desenganxant  de les vores de la cassola.

Passeu  la barreja al motlle i aplaneu  la superfície amb la cullera de remoure.

Talleu un tros de paper de forn prou gran per a tapar la superfície i pressioneu-ho, deixeu-li posat pes damunt durant mitja hora, però que sigui de la mateixa grandària perquè no ens faci formes rares.

Deixeu-ho refredar a la nevera almenys 4 hores abans de servir (jo ho he deixat tota la nit), retirar els papers de forn i talla-ho en porcions.

 

Entre els ingredients haureu vist el xarop de blat de moro, que és possible que us sigui difícil de trobar a les botigues. El podeu trobar en supermercats xinesos. En aquesta recepta serveix perquè el sucre no caramel·litzi i es quedi dur en refredar-se. La recepta conté bastant aigua així com els àcids del suc de llimona i de la mandarina, però encara així posant el xarop de blat de moro ens quedarà el torró més sucós i menys dur. Si no trobeu el xarop, tampoc us preocupeu, només vigileu que la mescla no es torri.

Si voleu, podeu posar-li una capa de xocolata negra fosa per damunt i deixar-ho refredar.

 

Espero que gaudiu, fent i menjant, d’aquests dolços nadalencs.

 

Bon profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s