Parmentier de patata amb blat de moro i carn

Us proposem una recepta molt senzilla i calòrica per a aquests nens que necessitem nodrir d’una manera especial per baix pes. És una recepta apta a partir del primer any de vida amb ingredients molt senzills i ràpida de preparar. Ens aporta un alt contingut en greix, per la mantega i a nata, hidrats de carboni d’absorció lenta a través de la patata i el blat de moro i proteïnes per la carn i la llet.

Ingredients

  • 4 patates grans
  • 2 panotxes de blat de moro (uns 260 g)
  • Una ceba
  • 150 g de carn de vedella
  • 60 g de nata fresca
  • 40 g de mantega
  • 60 ml de llet
  • 40 g de parmesà ratllat, si no us agrada, el podem canviar per un altre tipus de formatge més suau o suprimir-ho. Si no utilitzes formatge, hauràs d’afegir una mica de sal
  • Una culleradeta d’oli

Com preparar-lo?

  • Peleu les patates i talleu-les en trossos.
  • Coeu les patates durant 20 minuts en una cassola amb aigua.
  • Poseu una miqueta d’oli en una paella i sofregiu la ceba a trossets petits, quan ja s’hagi caramel·litzat (ha d’estar translúcida) afegiu la carn i el blat de moro desgranat.
  • Precalenteu el forn a 200º C.
  • Tritureu les patates ja cuites en una font amb una forquilla. Afegiu la nata fresca, la llet i la mantega. Si queda massa espès, afegiu una mica de l’aigua de cocció de la patata. Barregeu-ho tot.
  • Afegiu en la font la ceba amb les boletes de carn o trossets petits, ja passades per la paella i les ¾ parts del parmesà, barregeu de nou tot.
  • Unteu de mantega uns bols individuals aptes per al forn o una safata. Tireu la mescla a dins i empolvoreu el parmesà que queda per damunt. Deixeu al forn durant 20 minuts fins que quedi ben gratinat.

Amb una mica d’amanida i una fruita teniu un àpat complet.

Valor nutricional 100 g:

  • Energia- 110,6 Cal
  • Proteïnes- 4,3 g
  • Hidrats de carboni.- 10 g
  • Greixos- 5,6 g
  • Fibra- 1,4 g

Bon profit!

Marta Azuara Azuara

DUI Pediatria

ABS Malgrat-Palafolls

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s