Pitiriasi alba Taques a la cara com cada estiu!!!

 

pitiriasusCom cada any per aquestes dates comencen a visitar nens i nenes que consulten per taques a la cara. Alguns ja les van tenir l’estiu passat.

La Pitiriasi alba, que és com és coneguda aquesta entitat, és una malaltia crònica, benigna i que afecta gairebé exclusivament a nens i joves.

Les lesions es localitzen en àrees exposades al sol, predominantment a la cara. Es caracteritzen per taques amb falta de pigmentació. Habitualment són múltiples i mesuren de 0,5 a 2 cm, de formes irregulars o arrodonides, de vores difuses, amb descamació fina superficial. Les lesions són asimptomàtiques i persisteixen durant mesos o anys.

A alguns pares els preocupa que s’associï a falta de vitamines, anèmia o infeccions per fongs. Res d’això és cert. Tot i que s’ha considerat la Pitiriasi alba com una manifestació de la dermatitis atòpica, el seu origen és encara desconegut.

L’exposició al sol, els banys en piscines, són factors afavoridors. En bronzejar-se la pell sana, augmenta el contrast amb les plaques de Pitiriasi alba, que no es bronzegen i segueixen blanques.

Les lesions poden persistir per mesos o anys o bé ser recurrents fins a la pubertat. No hi ha tractament específic, la neteja diària amb aigua i un sabó suau, la hidratació de la pell i l’ús de protectors solars són les bases del tractament i la prevenció.

 

Dr. F. Codina Garcia

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s