Quina calor! Aigua, sol i diversió

proteccion solarJa tenim aquí la calor, la gran protagonista durant aquesta època  de l’any. Els vostres fills ho passen genial durant l’estiu, platja, piscina, passejades, … però cal que tingueu en compte algunes precaucions per a garantir la seva salut.

Cal tenir present que les cremades solars, cops de calor i la deshidratació, són accidents molt freqüents, que vosaltres com a pares heu d’evitar.

Els infants, regulen la temperatura exactament  igual que vosaltres mateixos, així doncs, eviteu abrigar-los. L’excés de calor podria provocar-los una erupció de la pell, un cop de calor i fins i tot una  deshidratació.

En el cas del nounat, recordeu les indicacions anteriors, les mans i els peus freds, no indiquen que l’infant tingui fred.  Per altra banda, la sudoració en el coll o al cap, és un senyal de què té calor. Si mulla la roba,  s’hauria de canviar (convindria portar roba de recanvi).

Què fer a casa

Una temperatura ambiental a 24-25ºC fa sentir als nens còmodes. La casa es pot refrescar amb aire condicionat, ja sigui encenent i apagant l’aparell de forma intermitent o bé mantenir-lo encès durant les hores de més calor a una temperatura uniforme. Una diferència de temperatura amb l’exterior superior a 12 graus, no és saludable.

Eviteu posar el nen sota  la sortida de l’aire ni deixar l’aparell encès durant la nit.  Per evitar la sequedat extrema que produeix aquest sistema, cal ventilar la casa i si és necessari, podeu posar un got ceràmic amb aigua per humidificar l’ambient per tal d’evitar que l’aire sec irriti les vies respiratòries.

Sortiu a passejar

Els millors moments per sortir a passejar són durant el matí, a primera hora, i a la tarda -vespre, ja que és quan les radiacions solars són més baixes i la temperatura és més agradable.

Cal protegir-los amb un para-sol, gorres amb visera i passejar per l’ombra, el vostre infant us ho agrairà.

Amb cotxe

Durant els viatges amb cotxe, és aconsellable que ventileu l’interior del vehicle obrint de tant en tant les finestres.

Feu parades de descans aparcant el cotxe en zones d’ombra.

Mantingueu l’aire del cotxe amb una temperatura agradable, no massa freda, igual que a casa l’ambient al cotxe es pot ressecar molt. Tingueu la precaució de desconnectar-lo a estones si el viatge és llarg , i oferir aigua per mantenir una bona hidratació de tota la família.

Mai s’ha de deixar al nen dins el cotxe, encara que estigui  a l’ombra o sigui per poca estona.

No ens heu d’oblidar de l’aigua

Durant l’època d’estiu, s’ha d’oferir aigua entre les preses a tots els infants, si bé és cert que si el vostre infant pren pit, en demanarà més si ho necessita per hidratar-se.  Si oferiu  aigua a ‘infants i la rebutja, no hem d’insistir, perquè és un senyal de què no la necessita.

Estigueu pendents si pugen molt les temperatures.

Precaució amb el sol

La pell dels nens és extremadament sensible, una exposició, malgrat que sigui de curta durada, pot produir cremades de primer grau.

Cal tenir present que els nens poden cremar-se encara que estiguin sota el para-sol a la platja, degut el reflex del sol  contra la sorra.

L’exposició al sol durant els primers 6 mesos està totalment contraindicada, igual que la protecció solar per risc d’al·lèrgies.

A partir dels 6 mesos, no hauria de sortir el carrer sense una crema solar amb factor de protecció alt.

Esther Egea

DUI Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s