Bunyols de vent sense gluten i sense llet

Imagen1Si el vostre fill té una intolerància al gluten o a la llet també podrà prendre bunyols, els podeu fer vosaltres mateixos a casa.

Són unes  postres molt calòriques aneu amb conte.

Ingredients

  • 160 ml d’aigua
  • 160 ml de llet d’ametlles
  • 160 g. de farina sense gluten
  • 2 cullerades de cafè de margarina vegetal
  • Una mica  de sal
  • 2 cullerades de postres de llevat
  • 2 cullerades grans de sucre
  • 3-4 ous

Preparació

Poseu una olla al foc amb la llet, l’aigua, la margarina, la sal i el sucre. Dur-lo a ebullició.

Retireu l’olla del foc, tireu la farina juntament amb el llevat a l’olla i remeneu enèrgicament.

Espereu  que  la massa estigui a temperatura ambient  i afegiu-hi  els ous en d’un. Us podeu ajudar d’unes varetes elèctriques perquè quedi suau i completament lligada. La consistència de la massa no ha de ser molt líquida. Depèn  de la mida de l’ou, en  necessitareu un més o un menys.

Poseu  abundant oli vegetal a la paella i aneu fregint els bunyols. Podeu ajudar-vos amb 2 culleres perquè la massa és molt enganxosa.

Després del fregit , escorreu  l’oli i  passeu pel sucre el bunyols.

En el cas d’alguna al·lèrgia a l’ou, aquest es pot substituir per plàtan molt madur.

  

Valor nutricional 100 gr ( aprox. 2 bunyols):

  • Energia.- 409 kcal.
  • Proteïnes- 6.02 g.
  • Hidrats de carboni.- 51.2 g.
  • Greixos.- 20.5 g.
  • Fibra.-1.2 g.

 Bon profit!!

Marta Azuara

DUI Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i La Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s