Cigrons amb espinacs i bacallà.

Un plat únic molt complet per a tota la família. Si els nens són molt petits millor triturats o picats amb la forquilla ja que es facilita la seva digestió. Apte per a persones amb intolerància al gluten.

La combinació de la proteïna vegetal i hidrats de carboni del cigró juntament amb l’espinac, que ens aporta vitamines, fan d’aquest plat un dinar amb les proporcions d’hidrats de carboni, proteïnes i vitamines equilibrades.


Imagen1Ingredients per a 4 persones:

  • Un pot de 400 gr. de cigrons cuits o podeu coure’ls a casa
  • 250 gr. de bacallà ja dessalat
  • 2 cebes
  • ½ pebrot
  • 2 grans d’all
  • 300 gr. d’espinacs
  • Uns brins de safrà i una culleradeta de pebre vermell de la Vera
  • 500 ml. brou de peix
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra

 

Preparació

Un dia abans de preparar-lo, posem a dessalar el bacallà. També posem els cigrons en aigua, en cas de que no els utilitzem ja cuits.

Si utilitzem els cigrons sense coure, coure’ls de manera habitual i després continuar la recepta des d’aquí. Nosaltres els farem servir ja cuits.

Pelem la ceba, la piquem i la sofregim juntament amb l’all i el pebrot. Una vegada que estigui daurat, afegim una culleradeta de pebre vermell, el safrà , una cullerada de cigrons i ho triturem. Afegim el brou de peix, els espinacs, la resta dels cigrons i deixem coure uns 10 minuts.

Tindrem preparat el bacallà esqueixat, sense pell ni espines i l’afegirem a l’olla en aquest moment ,Deixarem que continuï amb el bull uns minuts més. Si el bacallà es cou massa no estarà sucós.

Ja tenim el nostre plat preparat,, ara a servir-nos i a gaudir. Si voleu, podeu posar per sobra una mica de ceba caramel·litzada.

Es pot acompanyar amb una amanida de tomàquet, i de postres unes mandarines.

Bon profit !!!

 

Valor nutricional 100 gr:

  • Energia.- 204 kcal.
  • Proteïnes- 19 g.
  • Hidrats de carboni.- 16 g.
  • Greixos.- 5.4 g.
  • Fibra.-6 g.

Marta Azuara Azuara

DUI Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i La Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s