Una mascota a casa. Consells per triar una mascota.

gosos

Un animal pot oferir molt d’afecte i una gran diversió a tota la seva família humana. També  pot  facilitar l’aprenentatge  i l’adquisició de valors i habilitats socials als nens. Les relacions entre els éssers humans i els animals tenen molts aspectes positius, però abans de portar una mascota a la vostra llar, heu de tenir en compte alguns elements importants i estar disposats a assumir les responsabilitats que comporta doncs són essers vius que senten i pateixen.

Consideracions a l’hora de triar la mascota

 1. Abans d’introduir un animal a casa, tots els membres de la família que conviuran amb la mascota hi han d’estar d’acord.
 2. És aconsellable assessorar-se de quins són els nostres deures i responsabilitats davant el nou membre de la família amb un professional veterinari
 3. Si hi ha  antecedents d’al·lèrgia als animals a la família, abans de portar l’animal a casa, es pot testar a quins animals s’és sensible i buscar-ne d’altres. No cal renunciar a tenir mascota d’entrada, si s’és al·lèrgic al pèl de  gat per exemple, és possible que no ho sigui al de gos.
 4. No regaleu a ningú un animal si no se sap segur que  podrà oferir-li l’atenció que una mascota necessita i que el desitja de veritat.
 5. Adopteu o compreu la vostra mascota en un centre reconegut i de confiança. Assegureu-vos que la vostra mascota ha seguit tots els controls veterinaris i té totes les vacunes que necessita. Si es decideix criar a un cadell, podeu consultar al vostre veterinari com educar-lo, i fer que tota la família hi participi.
 6. Busqueu un animal de caràcter afable si ha de conviure amb nens. Consulteu a un veterinari quins són els animals més adients per a la convivència amb infants i d’acord amb la situació familiar: horaris, situació econòmica, terreny etc., i en el cas dels gossos, quina raça és l’adequada. Per exemple, una raça gran pot ser més difícil de manipular per la seva mida, però races com el Golden retriever tenen un caràcter més idoni per estar amb infants que d’altres races de gos petit.
 7. Els animals exòtics són una altre opció a considerar a part del gos i del gat. Els conillets d’Índies, per exemple, poden ser un bon començament pels nens, ja que els requeriments de neteja i alimentació són més senzills i a més, són animals molt sociables. Altres animals exòtics com les aus i els rèptils són més complicats d’atendre  i el seu tracte també és més complicat.
 8. És important tenir en compte que no es poden adoptar animals salvatges com a animals de companyia, sobretot espècies protegides. A part de que no són bones mascotes ja que no han estat domesticades. A més, per a alguns animals pot suposar un perill per la seva salut  la captivitat.

 Normes per a una bona convivència a casa amb una mascota

 1. Ensenyeu als nens a tractar a  la mascota amb amabilitat i respecte.
 2. Involucreu al nen en la cura dels animals. És una bona oportunitat per desenvolupar el valor de la responsabilitat en els
 3. Assegureu-vos que la vostra mascota té un lloc tranquil i confortable on viure i Tant pel benestar de l’animal com pel dels infants de la casa, és important controlar-ne les interaccions entre ambdós i que aquestes estiguin supervisades pels adults, sobretot en un bon principi quan la mascota acaba d’arribar i s’està adaptant.
 4. No permeteu que la mascota llepi la cara o ferides del seu fill. Per qüestions de higiene és millor que després de jugar amb la mascota es netegin les mans. És recomanable delimitar bé el espais on interaccionar amb la mascota.
 5. Acostumeu els animals a diferents tipus de persones i situacions, això forma part d’una bona educació, que permetrà gaudir molt més de la companyia de la mascota.
 6. Els gossos necessiten molt exercici. Aprofiteu per a fer activitats en família.

Podeu trobar més informació en el blog publicat per Dr. Jesus Garrido: Mascotas y niños: ¿Afecta a su salud? i també en  “Para la salud de un niño nada mejor que un perro

 

Mireia Sánchiz i Chuecos

Veterinària

Dr. F. Codina Garcia

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

En el blog publicat per Dr. Jesus Garrido (20,Nov,2015)

Un pensament sobre “Una mascota a casa. Consells per triar una mascota.

 1. marta

  En aquestes festes és molt comú regalar animals. Els animals no es regalen, impliquen compromís, obligacions i cal educar-los. En tot cas, no comprar, hi han centenars de gossos i gats als refugis esperant trobar una nova llar.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s