Molts nens i nenes a urgències i especialment petits? La Bronquiolitis està aquí.

Durant els mesos de fred, diferents virus respiratoris afecten a grans i petits. La bronquiolitis és una infecció respiratòria més freqüent en lactants que pot precisar l’ingrés hospitalari fins en cinc de cada cent lactants. El virus respiratori sincital (VRS) és el principal agent causal de la bronquiolitis.

osset_pneumonia_blogLa malaltia comença amb un quadre de mucositat nasal i tos, en pocs dies el procés evoluciona fins a produir dificultat respiratòria (respiració ràpida, aleteig nasal, xiulets al pit i les costelles marcades al respirar). La febre és inconstant. En els nens petits, que pateixen malalties respiratòries o cardíaques, poden presentar complicacions que poden arribar a ser greus.

Afortunadament la majoria dels infants presenten una forma de bronquiolitis benigna que pot durar entre 11 i 14 dies i que pot ser controlada des de l’ambulatori.

La bronquiolitis, com altres malalties respiratòries víriques, no tenen cap tractament específic. És important garantir una bona hidratació i nutrició en aquests infants. És recomanable fer preses més petites i més sovint. Mantenir una bona neteja nasal ajuda a la respiració i facilita l’alimentació. La resposta als fàrmacs és diferent en cada pacient i per això el seu ús s’ha de valorar en cada pacient.

El palidizumab és un fàrmacs útils per a la prevenció de la bronquiolitis. Els lactants del nostre territori en risc de patir una bronquiolitis estan reben aquest fàrmac de forma mensual a l’Hospital de Calella.

 

 

 

Deixa un comentari