Arròs amb conill i bolets. Plat únic per tota la família.

 

La carn de conill és una carn blanca estupenda tant per als nens com els adults pel seu alt contingut en proteïna, escassa aportació de greix, de manera que és ideal en casos de colesterol elevat, és rica en Vitamina B12, B6 i B3, excel·lents en període de creixement, embaràs i lactància; té un alt contingut en minerals però és baixa en sodi, ajuda al control de la tensió arterial; és una carn fàcil de digerir pel seu baix contingut en col·lagen.

Aporta poques calories, molt beneficiosa en dietes d’aprimament.

Podem fer servir tota mena de bolets, i també arròs integral augmentant així el contingut de fibra i algunes vitamines del plat
Ingredients:

arroz con conejo

  • 250g d’arròs
  • 500ml / 750ml de brou de verdures casolà
  • 1/2 kg de conill
  • 125g bolets silvestres
  • 120g tomàquet triturat
  • 2 grans d’all
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Preparació

Posar una cassola o una olla baixa al foc amb suficient oli d’oliva verge i quan comenci a estar calent, afegir el conill i fregir a foc fort fins que el conill agafi un bonic color daurat. Reservar. Ara ofeguem els bolets triats i els reservem.

Piquem les dents d’all a trossets molt petits i sofregim bé. Un cop l’all comenci a agafar una mica de color, afegim 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç i sofregim uns segons, evitant que es cremi doncs amarga. Després, incorporem el tomàquet triturat i la sal i sofregim bé.

Quan comenci a reduir una miqueta el tomàquet, hi afegim l’arròs perquè s’impregni dels sabors i barregem bé. Afegim el brou de verdures, i el conill, pugem el foc fins que comenci a bullir el brou. Un cop el brou ha trencat el bull, baixem el foc i deixem cuinar, a meitat de la cocció de l’arròs (10 minuts) afegim els bolets i seguim cuinat fins que no quedi brou o l’arròs estigui al punt.

Si volem l’arròs més caldós afegirem aproximadament 750 ml de brou en comptes de 500 ml. Els nens es mengen molt  més l’arròs si és una mica caldós.

Apaguem el foc, deixem reposar 5 minuts si l’arròs és sec i servim, o servim directament si és caldós. El podem acompanyar d’una amanida i una fruita o un làctic i així tenim un àpat complet per a tota la família.

 

Valor nutricional 100gr:

  • Energia.- 156 kcal.
  • Proteïnes- 5.3g.
  • Hidrats de carboni.- 20g.
  • Greixos.- 5.7g.

 

L’arròs és un cereal que no conté gluten pel que és un plat apte per a celíacs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s