No em trepitgis que porto xancletes

Les xancletes, com les bicicletes, són per a l’estiu, però no per tots els dies i per tot hora. A l’estiu no hem de “viure en xancletes” perquè el seu ús de forma habitual podria ser “perillós per a la salut” pel “risc alt de lesions” (que pot produir l’ús constant d’aquesta mena de calçat) Aconsellem limitar el seu ús a platges i piscines.

osset_xancles_blogEls col·legi de podòleg de Valencia ha fet unes recomanacions sobre aquestes sabates tant pròpies dels estiu.

Les xancletes al no oferir un bon suport, tibem de forma contínua músculs i tendons. SI no oferim un suport adequat al peu, hi ha una tendència a corbar els dits per subjectar- se, els passos són més petits i cal fer un esforç extra per caminar. Al caminar amb xancletes s’estira la fàscia plantar causant inflamació, dolor o cansament, a curt termini es podrien produir lesions com esquinços, dolors en talons i arc del peu, a llarg termini podrien causar fractures per estrès o, fins i tot, galindons . Unes xancletes fetes amb materials poc adients, alguns fins i tots tòxics, poden provocar al·lèrgies i altres problemes de la pell.

A més, és perillós utilitzar-les com calçat habitual perquè incrementen el risc d’accidents com ensopegades al pujar o baixar escales.

Heu d’evitar el seu ús si teniu problemes de circulació o diabetis

La xancleta ideal ha de tenir sola gruixuda de material semirígid i ha de subjectar adequadament l’empenya i el turmell. També s’aconsella que tinguin la forma ergonòmica del peu per adaptar-se a la petjada adequadament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s