Li doneu paga al vostre fill?

Hi ha un munt de pares que donenEuro-Banknoten_es als seus infants una paga. Argumenten que els ajuda a aprendre sobre els diners, i les comença a ensenyar sobre la responsabilitat i el valor de les coses. També pot ser un bon argument davant de les demandes freqüents de llaminadures i/o joguines. Si tenen els seus propis diners, es pot ensenyar als nens sobre les compres que val la pena i las que no.

Però altres pensen que no s’ha de confondre la diferencia entre el valor i el cost de les coses. Pensen que donant una paga als nens més que educar sobre la gestió assenyada dels diners, estan abocant als fills a posar preu a les coses.

Una família es diferent a altre. Cada nen és diferent, i cada família té diferents idees i valors sobre els diners, i com gestionar-los. I està be que així sigui. Aquí teniu una magnifica oportunitat per prendre un camí o un altre segon el vostre parer com a pares. De totes dues direccions trobareu defensors i detractors, arguments a favor i en contra.

Si decidiu que donareu una paga, hi ha alguns temes a reflexionar.

Quan començar? Això dependrà molt del nen o nena i del sentit que vulgui donar-li a la paga. Al començament de la secundària els nostres fills són més independents. Ja van al “Insti”. Ja em tingut prou anys per donar lliçons sobre els diners i com s’han utilitzar. Pot ser el moment.

Quant s’ha de donar? En alguns suggereixen donar de 50 centaus a un dòlar per cada any d’edat . Si fem un canvi favorable als interessos dels nostres fills, seria en mig a un euro per any d’edat. Però en realitat , no hi ha cap quantitat “correcta “. Una vegada més, vostè decideix.

Hauria d’estar vinculada a les tasques domèstiques o els resultats acadèmics? Està bé que aprenguin el concepte de que els diners s’han de guanyar, i no val només parar la mà. Però tampoc volem pagar-los per fer una feina que han de fer com a membres de la família, de manera que moltes famílies no els agrada pagar per les tasques domèstiques .

Si vol vincular d’alguna manera la paga a les tasques, pot pagar per cada tasca extra acabada, o simplement pagar una quantitat i esperar que dugui a terme aquelles tasques.
Tenim la feina feta ?

Vostè ho ha de decidir tot per avançat. Com la majoria de les qüestions de la criança dels fills, no hi ha res determinat. Vostè decideix quina mena d’educació, sobre els diners o sobre altres coses, vol transmetre al seus infants. Ha ensenyar com han d’ajudar a casa i com augmentaran les seves responsabilitats amb la edat. Explicar com ser part d’una família significa certes responsabilitats i fer feines. Vostè ha de saber reconèixer i reforçar la feina feta. Vostè abans de pensar en la paga ha de haver ensenyat al seu infant el significat de conceptes com els diners i el valor i el preu de les coses.

Així quan el seu fill de 8, o de 10 o de 12 anys d’edat, li demani una paga, vostè sabrà què dir.

Dr. F. Codina Garcia

Servei de Pediatria. 

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s